Despre viata viitoare

   Sufletul omului este veșnic viu; el nu moare niciodată .
   La moartea omului, trupul se desparte de suflet și se reîntoarce în pământul de unde a fost luat. Iar sufletul, însoțit de îngerul sau păzitor ,de alți îngeri buni și de duhuri necurate, se înalță direct la Dumnezeu și se înfățișează înaintea Tronului Sau.
   Imediat după moarte are loc prima judecata a fiecărui suflet. Deoarece este făcută fiecărui om în parte,acesta se numește Judecata particulară .
   În fata lui Dumnezeu, fiecare suflet își va vedea atunci ,ca într-o oglindă, toate faptele pe care le-a făcut în viata sa de pe pământ :bune și rele.
   Totodată, îngerii buni,dorind mântuirea Lui,îl vor apăra  arătând faptele lui bune. Iar duhurile necurate, voind pierzarea sufletelor, vor insista asupra faptelor rele făcute de acesta în timpul vieții sale în trup.
Judecata va fi dreapta și fără părtinire.
   În urma judecății particulare, fiecare suflet este trimis în rai sau în iad, precum bogatul și săracul Lazăr din pilda spusa de Iisus .Un alt loc sau o alta stare intre rai si iad nu exista.
   Raiul este locul de odihna și de fericire negrăită unde locuiește Dumnezeu împreună cu toți îngerii și sfinții Săi. El se mai numește cer, paradis ori sânul lui Avram.
   Iadul este locul de chin cumplit al diavolilor și al celor ce l-au urmat  și au făcut voia lui. Acesta se mai numește gheena,întunericul cel mai din afara ,osânda veșnică, infern etc..
   Judecata particulară nu este definitivă, ci numai provizorie, pană la cea de a doua venire a lui Hristos, când toți cei adormiți vor învia cu trupurile lor și va avea loc Judecata Obștească sau universală.
   Înainte de cea de a doua venire a lui Hristos va  avea loc sfârșitul lumii. La porunca lui Dumnezeu , cerurile vor pieri cu vuiet mare, iar pământul și  toate lucrurile de pe el vor arde.
   Atunci Hristos va veni pentru a doua oara în lume, însoțit de îngeri,cu mare putere și strălucire.
   La sunetul de trâmbiță al îngerului, toți morții vor învia. Iar trupurile celor care vor fi vii în momentul acela se vor schimba într-o clipă și vor deveni ca și trupurile celor înviați din morți. Universul întreg se va schimba:vor fi un cer nou și un pământ nou .
   Deși fiecare om va învia cu trupul pe care l-a avut în timpul vieții pamântești, acesta va fi cu totul schimbat. Din trup stricăcios sau muritor, la înviere se va transforma în trup nestricăcios și nemuritor. Iar trupurile celor drepți vor fi pline de slava, putere și strălucire, asemenea trupului lui Hristos după Învierea Sa din morți.
   Judecata obștească sau universala va începe imediat după învierea morților. Aceasta se mai numește și Judecata de Apoi, pentru ca are loc la sfârșitul lumii.
   Judecata obștească este necesara,deoarece imediat după moarte fiecare suflet a fost judecat pentru faptele pe care le-a făcut în timpul vieții sale pe pământ. Însă faptele unui om nu încetează o data cu moartea lui ,ci continua și după aceea prin urmările lor asupra celor vii.
   Un om care a făcut numai bine în timpul vieții, și-a crescut copiii în frica lui Dumnezeu, a ajutat si a contribuit la binele omenirii, continuă să traiasca in lume si dupa moarte ,prin faptele si ideile sale.Iar la judecata  obsteasca Dumnezeu va tine seama de tot ce s-a facut in lume ca urmare a semintei bune pe care acesta a semanat-o in timpul vietii sale pe pamant. 
   Iar pe cel care a semanat samanta cea rea,care rodeste pacatul,distrugerea,ura si dezbinarea chiar si dupa moartea lui,la judecata obsteasca Dumnezeu il va judeca si pentru faptele rele de care este responsabil.
   La judecata particulară a fost judecat numai sufletul, dar la sfârșitul veacurilor sufletul vine la judecată împreună cu trupul înviat din moarte.
   La judecta particulară fiecare suflet a fost judecat separat, dar la cea obștească fiecare om va fi judecat  în fața celorlalți. Atunci faptele ascunse ale tututror se vor descoperi şi toţi vor putea să vadă şi să judece ce au făcut bine sau rău unii pentru alții.
   Judecata obștească este definitivă. După aceea, fiecare om va merge la fericire sau la osanda veșnică, după faptele sale, bune sau rele.

EVANGHELIA ZILEI

Ajutati la construirea Catedralei Neamului

construimcatedrala.ro

Contor Web


Totalul afişărilor de pagină ultimele 7 zile

web site traffic statistics